• Fem

Top 5 Kringloop tips!

Ik ga bijna wekelijks wel naar een van mijn favoriete kringloop adressen om te kijken of er weer nieuwe kringloopschatten zijn te ontdekken. En meestal kom ik dan ook wel weer met een mooie score thuis.


Regelmatig deel ik mijn vondsten trots op Instagram. Met wisselende reacties ;) Van had je nog niet genoeg tot wauw wat gaaf! Maar meestal krijg ik reacties als waar vind jij al dat leuks? En hoe komt het dat jij altijd de leukste dingen vind en ik niet?


Nou daar heb ik wel een antwoord op. Er zit namelijk wel een systeem in een goede kringloop shop beurt. Ik heb besloten dit systeem met jullie te delen zodat jullie hopelijk ook de mooiste kringloopschatten vinden. En voor de beste prijs natuurlijk!

Hieronder vind je mijn top 5 tips om effectief te kringloopshoppen


1. Maak min. 2 rondes. Loop eerst scannend door een gangpad op zoek naar leuke items. Daarna loop je dezelfde route nog een keer en ga je wat verder kijken. Ja dus ook onderin kastjes en bovenop planken. De leukste dingen zijn vaak goed verstopt. Ik vermoed dat er iemand soms zelf dol op is en t eigenlijk niet kwijt wil ;)


2. Ga op een doordeweekse dag. Dan is het gewoon minder druk en heb je dus meer kans dat de mooie spulletjes er nog zijn. Beter nog, vraag wanneer ze nieuwe voorraad krijgen en pas daar je bezoek op aan. Iets later wel dan dat het aankomt. Ze moeten het tenslotte nog uitzoeken en in de winkel zetten.


3. Maak een vast kringlooprondje in je omgeving. Als je op een gegeven moment vaker gaat kringloop shoppen krijg je vanzelf een aantal favoriete adressen. Maak hiervan een vaste route zodat ze je vaker zien. Bouw een band op met de medewerkers (vooral die achter de kassa staat ;) dat scheelt enorm bij het onderhandelen.4. Onderhandel!! Je doet jezelf echt te kort als je niet onderhandelt over de prijs. Ik zie de laatste tijd vaak dat er ook in de kringloop hoge prijzen worden gerekend. Het meeste wat ze bij de kringloop verkopen hebben zij tenslotte ook gekregen dus daar zit vaak best nog wat rek in. Toegegeven, ik vind dit zelf soms ook nog best spannend hoor.5. Om ervoor te zorgen dat je eigen huis niet zelf een kringloop wordt is het aan te raden vooraf goed te bedenken wat je wel en wat je niet zult kopen. Is een hele lastig, i know!!! Ik neem vaak een ruimte in gedachten waar ik nog wel wat leuks voor kan gebruiken. Daarnaast neem ik ook weleens wat mee waarvan ik weet dat het echt een koopje is en bied dit dan aan op Instagram of marktplaats. Zo kan ik mijn verslaving mooi bekostigen ;)


Hopelijk heb je wat aan mijn kringloop tips. Ik ben erg benieuwd hoe het in de praktijk voor je uitpakt. Ik wens je in ieder geval een heleboel plezier toe met het kringloop schatzoeken!

140 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven