• Fem

To preset or not to preset

Ik ben dol op verandering, ik heb dat gewoon zo nu en dan nodig. Misschien niet de beste keuze als het gaat om consistentie en herkenbaarheid, maar het zit nu eenmaal in me. Het houdt met geboeid en zo hou ik het dus leuk voor mezelf.


Eigen bewerking; een vleugje vintage met kleur (almost there ;)

Deze veranderdrang houdt niet op bij mijn interieur. Maar ook voor mijn foto's ben ik zo nu en dan op zoek naar wat anders. Misschien verander ik net zo lang tot ik een bepaalde look heb behaald die past als een handschoen.. nou ja of hoe dat dan ook heet ;)


Wat ik nu graag voor mijn foto's wil is een vleugje vintage, maar ik vind het wel belangrijk dat alle kleuren kleurecht blijven.


Ik ben wat gaan stoeien met verschillende lightroom presets.

Wat dit is? Een preset is niet meer dan een vast gezette bewerking van een foto. Er zijn verschillende makers van foto's en presets die hun bewerkte fotobestanden aanbieden. Je vind ze (gratis en betaald) op pinterest door te zoeken op lightroom preset. Ze zijn er ook van andere programma's overigens.


Wat je doet met deze preset is dat je het bewerkte bestand overneemt in je lightroom omgeving. De voor instellingen van deze foto sla je vervolgens op zodat jij deze bij een volgende foto bewerking van een eigen foto met een druk op de knop kunt toepassen.


Preset bewerking: Hygge

Wel of geen preset gebruiken?


Of je wel of geen preset wilt gebruiken is een hele persoonlijke keuze. En het is afhankelijk van de look en feel die je graag wilt bereiken. Ik heb hele mooie gevonden voor wanneer je voor een bohemian uitstraling gaat met warme bruin en oranje tinten. Het geeft je feed ook een mooie uniforme uitstraling.


Maar wanneer je een kleurrijk account hebt zoals dat van mij vind ik het wat minder geschikt. Of ik heb nog niet gevonden wat ik zoek. Dus ga ik maar zelf wat stoeien in lightroom om het beoogde resultaat te bereiken.


Een vleugje vintage met rijke kleuren!

Wie weet, als het lukt maak ik er misschien wel een preset van ;)
14 keer bekeken0 reacties