• Fem

#tipsvaneeninstaprof met Andrea de Groot

Bijgewerkt: 1 okt 2019


Voor mijn rubriek #tipsvaneeninstaprof op instagram benaderde ik Andrea de Groot. Zij is een ervaren influencer met maar liefst 78,8000 volgers op Instagram. Een goed lopende blog www.livinghip.nl waar ze dan ook van kan leven door diverse leuke opdrachten die middels haar blog en Instagram op haar pad komen.


Ik vroeg haar of ze haar tips met ons wilde delen. Haar reactie daarop was volmondig JA!! sterker nog ze raakte zo geïnspireerd dat ze iets leuks heeft bedacht om kleinere accounts in het zonnetje te zetten. Ze is dus ook nog eens super leuk en aardig!! :)


Hier lees je het complete interview met Andrea. Laat je weten wat je ervan vond en of je het waardevol vond voor jezelf? Ook tips en brandende vragen die je misschien hebt voor komende instaprofs die ik nog ga interviewen mag je me hieronder zeker laten weten!


1. Wanneer en waarom ben je met Instagram gestart?


Zo’n 4 jaar geleden heb ik een Instagram account aangemaakt. Om foto’s te delen met mijn familie in Limburg. Het eerste jaar had ik zo’n 10 volgers! En deed ik ook niet veel met interieur op Instagram. Dit kwam pas veel later. Ik denk dat ik nu zo’n 3 jaar echt actief ben met mijn interieur.


2. Wat vind je van het fenomeen followtrain en loops?


Eerlijk, ik vind het niks. Ik heb er ook nooit aan meegedaan ook niet toen ik nog minder volgers had. Ik denk dat je moet mikken op echte volgers, als mensen je gaan volgen om terug gevolgd te worden zijn ze niet echt betrokken bij je. Wel deed ik in het begin nog wel eens mee aan oproepjes van grotere accounts om hun foto te delen, waarop ze dan een aantal terug deelde in hun account. Dat spreekt me meer aan. Dan is het nog altijd een vrije keuze om iemand te gaan volgen.


Misschien wel een leuk idee om ook eens te doen! Zou daar interesse in zijn? Ik weet nog goed dat ik echt super blij was als ik gedeeld werd door een account met bijv. 50K volgers. Kleine accounts hebben toch moeite om gezien te worden. Heel soms deel ik wel accounts in mijn stories maar nooit met de bedoeling om terug gedeeld te worden.


3. Heb je tips voor ondernemende vrouwen die graag vanuit insta werk zouden willen halen of in elk geval een onderdeel ervan.


Mijn tips zijn: Blijf altijd jezelf, wees echt want anders kom je jezelf tegen. Wil je er echt werk uit halen, ga er dan ook helemaal voor. Ik heb de afgelopen jaren enorm veel tijd en aandacht besteed aan mijn account. Het is niet vanzelf gekomen.


Nu heb ik een part-time inkomen via Instagram. Dat heeft heel veel geduld en tijd gekost. En nog een hele belangrijke, heb er plezier in, zodra het moeten wordt gaat het moeizaam en wordt het een last.


Let wel, ik heb 3 jaar lang dagelijks tussen de 2 en 4 uur besteed aan Instagram, met plezier!


4. Wat is voor jou een grote ergernis op Instagram?


Eigenlijk vind ik niet snel iets ergerlijk, nou ja misschien dat je nooit echt grip krijgt op je bereik. Het welbekende algoritme zeg maar.Dit gaat vanzelf, als ik een opdracht krijg heb ik al vrij snel voor ogen wat ik wil doen. Ik doe dan ook echt alleen opdrachten waar ik me in kan vinden.


In het begin was ik natuurlijk flabbergasted, ik kreeg spullen! Zomaar! Maar al snel besefte ik dat ik niet in de verleiding moest vallen van alles maar aan te nemen. Dat is niet geloofwaardig en daarnaast vind ik het fake als ik een maand later die ene poster waar ik zo lyrisch over was te koop zou zetten. Dat past niet bij me.


Natuurlijk wissel ik wel eens maar ik heb geen verkoop account. Wel start ik binnenkort via reliving met het aanbieden van spullen die ik over heb. Dit betreft voornamelijk spullen uit mijn oude webshop en vintage vondsten. Een van mijn eerste samenwerkingen was voor een stoel die ik kreeg. Daar zit ik nu nog op in mijn werkkamer 😉


5. Had jij eigenlijk een niche voor je feed? Of heb je hier toch wel even naar moeten zoeken?


Ik ben dus pas na een jaar begonnen met interieur foto’s. In die tijd startte ik ook met macrameeën. Dat was een jaar lang mijn niche totdat het knopen niet meer ging. Ik zat 8 uur op een dag te knopen en mijn handen gingen protesteren. Toen ben ik mij pas echt gaan richten op interieur.


6. Wat zijn enkele van de leuke ervaringen die je hebt mogen beleven via insta?


Oh dat zijn er zo veel! Ik heb echte vriendschappen gesloten. Met vier meiden heb ik echt veel contact, ook buiten Instagram, waar ik echt blij mee ben. Het zijn mijn vriendinnen geworden. Had ik nooit verwacht! Natuurlijk zijn daar de leuke samenwerkingen en de toffe events die ik mag bezoeken.


Ook een hoogtepuntje was de IG Lunch die ik samen met die vier meiden heb georganiseerd! Dat was een topdag! 60 gelijkgezinde mensen ontvangen en een leuke dag vol workshops mee te beleven. Een dag voor in de boeken als je het mij vraagt 😊


7. Hanteer jij een strikt schema van wanneer je post en wat je post? Wanneer je foto's maakt etc, of komt het zoals het komt?


Ik post meestal in de ochtend, tussen 7 en 8. Soms heb ik een post klaarstaan, zeker als het een content is voor een samenwerking maar verder doe ik het nog steeds op dat moment. Ook de caption tik ik die ochtend. Ik ben nogal een open boek soms. Gooi eruit wat er op dat moment speelt voor mij. Vaak wordt dit wel gewaardeerd, weer die echtheid. Ik ben wie ik ben, kan mij niet anders verkopen!


Eigen huis en tuin heeft hier ook eens filmpjes gemaakt. Die geven goed weer wie ik ben en zo wens ik ook te zijn op Instagram.


8. Wat was bij jou het moment dat je feed ineens echt hard ging?


Dat is zeker weten geweest toen ik onze nieuwe badkamer ging delen. Als een van de eerste, althans op Instagram, had ik een stalen douchedeur. Dat was zonder dat ik dit besefte spot on! De badkamer ging viral, werd echt over heel de wereld gedeeld. Dat was het moment dat ik de 10K voorbij ging.


En die badkamer is maar 2 bij 2 meter. Niet grootst, geen gouden kranen maar hij sprak dus echt iedereen aan. Dat was voor mij de start van mijn influencer bestaan.


Stom woord vond ik dat een tijdje, influencer, maar ik zie het nu niet meer als een negatief woord. Het is wat ik doe en dat omarm ik. Ben ik zelfs trots op.


9. Beleef je ook mindere kanten aan instagram? En zo ja, wat zijn voor jou de mindere momenten? Of misschien ervaar je deze helemaal niet natuurlijk ;)


De tijd die erin gaat zitten vind ik soms toch lastig. Ik probeer zoveel mogelijk onder schooltijd te doen. Die reclames die je nu op tv ziet dat kinderen vragen of hun moeder even tijd voor ze heeft i.p.v. in hun telefoon te zitten. Schrikbeeld! Maar eerlijk, dat gebeurd hier ook soms. En dat vervloek ik echt.


Gelukkig betrap ik mezelf er meestal op en leg dan ook de telefoon weg. Wat ik ook erg jammer vind is dat ik soms afgunst proef. Alsof ik maar geluk heb en anderen niet. Onzin, ik werk er echt hard voor.


En wat ik ook echt jammer vind is dat vaak kleinere accounts denken dat ik onbenaderbaar ben! Vind ik zo gek! Ik ben een gewoon mens, woon in een gewoon huis en heb een gelukkig maar gewoon leven. Sommige plaatsen je op een voetstuk omdat je veel volgers hebt en ik wil helemaal niet, op dat voetstuk staan!


Ik probeer ook zo goed als ik kan altijd antwoord te geven, ook privé al is dit soms een dagtaak. Zie me als wie ik ben, Andrea met een passie voor interieur en Instagram! Niks meer of minder.


En zo is dat Andrea! Je bent een topmens. Super dat je je ervaringen zo openhartig met ons wilde delen. Ik kijk ernaar uit om nog veel meer van je te zien!


Liefs Femke

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven