• Fem

Tips van een instaprof

Deze week heb ik wederom een hele gave influencer mogen interviewen. Een die al een even op mijn lijstje stond want ben stiekem wel fan van haar woonstijl en dus ook alle mooie plaatjes op haar feed.


De influencer waar ik het over heb is niemand minder dan Tatjana van @tatjanas_world_


Ik stelde haar al mijn brandende vragen. Voor jullie! Maar stiekem ook wel een beetje voor mezelf ;)


* Waneer ben je gestart met Instagram en wat was hiervoor je motivatie?

Ik ben in 2016 gestart met Instagram nadat ik een half jaar ervoor mijn zoontje had gekregen en net een nieuwe baan was gestart bij een interieurwinkel. I heb fotografie en interieur altijd leuk gevonden en wilde het ergens delen.


* In welk opzicht heeft Instagram je leven veranderd? Hetzij positief en/of negatief.

Instagram heeft mijn leven enorm veranderd, ten positieve omdat er heel veel leuke dingen en mensen op mijn pad zijn gekomen en nu zelf mijn eigen bedrijf er door heb kunnen starten.

Ten negatieve omdat het erg veel tijd opslokt en ik persoonlijk er erg op moet letten dat ik niet ga vergelijken. Op social media lijkt alles perfect en dat is het natuurlijk echt niet.


* Had jij gelijk een niche? Of is deze gaandeweg ontstaan?

Mijn stijl is de afgelopen jaren wel echt gegroeid naar wat het nu is. Ik moest daar ook een beetje een weg in vinden. Ik denk dat mijn volgers/niche daar in meegegroeid zijn. Ik merk wel dat mijn stijl het in het buitenland wat "beter" doet als hier in Nederland. Niet altijd handig maar ik doe wat ik leuk vind en ga mijn stijl niet aanpassen omdat het niet past bij de doelgroep die ik voor ogen heb.


*Je hebt een hele herkenbare stijl. Vind je het nooit lastig om je hieraan vast te houden? Of raak jij ook weleens afgeleid door andere inspirerende accounts?

Dankjewel, dit is echt waar ik me prettig bij voel en bij mij hoort. Het is absoluut niet dat ik andere stijlen niet heel tof vind of afentoe denk " ja al die kleurtjes zijn ook wel tof". Maar ik ben niet iemand die elke maand een andere stijl heeft want daar zou ik heel onrustig van worden....en blut...dat ook hahaha.


* Waar haal jij voor jezelf inspiratie uit voor nieuwe content, styling ideeën etc,

Pinterest is echt mijn bijbel, als dat ooit nog eens verdwijnt dan val ik in een gat denk ik haha. Maar uiteraard is Instagram ook een grote bron van inspiratie. Offline doe ik echter ook veel inspiratie op,  vooral tijdens het reizen. Ik vind het zo leuk om te zien hoe mensen in andere landen hun huizen in richten en daar iets van mee te nemen in mijn eigen interieur. 


* Wat was voor jou het moment dat je account echt hard begon te groeien in volgers aantallen?

Eind 2017 heb ik 1 van mijn eerste samenwerkingen gedaan met een Amerikaans bedrijf Sackcloth&Ashes. Ik zag toen rond de 8000 volgers. Daarna is het enorm snel gegaan. 


* Wat is volgens jou een absolute no go op Instagram?

Ik vind persoonlijk bedelen of een account je wil delen erg vervelend. Daarnaast vind ik het plaatsje van vervelende opmerkingen uit jaloezie erg naar. Ik heb er zelf gelukkig niet zo veel last van maar hoor insta vriendinnen er wel regelmatig  over. Zo jammer....


* Ik heb een beetje de indruk dat er een taboe heerst in NL om hardop te durven zeggen dat je graag groot wilt worden als online ondernemer. En dus ook graag een groot bereik wilt opbouwen op Instagram. Daarnaast begreep ik van een aantal influencers die ik eerder heb gesproken dat er dan ook best wat afgunst is.


Is dit iets wat jij herkent? En zo ja, hoe ga jij hier zelf mee om?

Zoals ik hier boven al zei merk ik zelf gelukkig niet veel van afgunst maar merk het bij bevriende instagrammers wel. Ik heb echt een zero tolerance beleid hier in wat dat betreft. Als je niet aanstaat wat ik doe en je kunt dat alleen op een lullig manier uitten staat bovenaan de pagina de ontvolg knop. Er is al genoeg narigheid op de wereld. If you have nothing nice to say, say nothing at all.


Persoonlijk geloof ik niet dat je enorme getallen hoeft te hebben om een succesvolle online ondernemer te zijn. Ik ken genoeg vrouwen (en mannen) die met minder dan de helft volgers die ik heb al wel een heel stuk verder zijn met ondernemen en voor zichzelf werken als ik dat ben bijvoorbeeld. 


* Heb jij tips voor ambitieuze meiden en/of vrouwen die graag leuke opdrachten zouden willen doen door hun online zichtbaarheid te vergroten?

Blijf vooral dicht bij jezelf. De Instagram wereld raakt steeds meer verzadigd. Maar door jezelf te blijven en een unieke stijl neer te zetten val je op. Daarnaast is het denk ik erg belangrijk om jezelf serieus te nemen. Neem niet elke opdracht klakkeloos aan, denk goed na of het bij je past en vergeet ook zeker niet dat je ook zelf bedrijven kunt benaderen. Take control ladies!


* Tot slot ben erg benieuwd naar je ambities en of je nog leuke plannen hebt voor het komende jaar ;)


Je hebt bij deze een primeur want ik heb dit nog niet ergens verteld; ik ben druk bezig met mijn eigen website en blog. (Toen ik haar interviewde was het nog een primeur, maar inmiddels is haar blog online neem maar eens een kijkje op www.tatjanasworld.nl


Ik heb heel erg de behoefte om meer te delen dan mooie foto's en kleine verhaaltjes onder die foto's en hoop dit op mijn blog te doen. De komende maanden staan dus in het teken daar van. Verder staan er alweer een aantal leuke samenwerkingen op het programma waarvan 1 een flinke verandering in huis betekend. Meer ga ik nog niet verklappen ;)

45 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven