Mijn 5 favoriete social media Apps


Mooie frisse foto's, consequent plannen, een mooie samenhangende feed, een duidelijk merk beeld, tof logo etc,. allemaal zaken die onderdeel zijn van een goede social media strategie. En waarmee jij jezelf en/of je merk onder de aandacht brengt.


Maar jeetje wat een werk allemaal. En wat klinkt het ingewikkeld. Hoe dan? Nou gelukkig zijn er een heleboel handige apps die je hierbij kunnen helpen. Ik vertel je hieronder mijn 5 favorieten. En ik beloof je; zij gaan het je echt een heel stuk makkelijker maken. En! ze zijn echt superleuk om mee te werken. Dus de enige kanttekening die ik erbij maak; pas op! ze kunnen erg verslavend zijn!!
Canva

Met stip bovenaan staat voor mij Canva !! Echt ik heb hier zoveel plezier mee! Ik doe hier bijna alles in

als het gaat om huisstijl en promotionele uitingen. Maar ook presentaties en mijn sfeeradviezen maak ik hierin.


Het werkt erg makkelijk, je vind er tal van sjablonen om uit te kiezen en past deze vervolgens gemakkelijk aan. Je hebt een gratis versie waar je prima mee uit de voeten kunt. Maar wil je er echt werk van maken, dan zou ik je de betaalde versie adviseren. Zo is er binnen deze versie bijvoorbeeld de optie om achtergronden uit een foto te wissen. Hierdoor kan ik er dan ook de sfeerborden in maken.


Anders probeer het gewoon eens uit, speel er wat mee binnen de gratis versie. En bevalt het kun je nog altijd upgraden naar de betaalde. Via deze link ga je naar de website van Canva.


Lightroom

Een andere app waar ik dagelijks mee werkt is Lightroom van Adobe. Een foto bewerking app waarmee ik voor het eerst in aanraking kwam tijdens een workshop Smartphone fotografie van Zilverblauw. Sindsdien kan ik niet meer zonder! Je bewerkt je foto's gemakkelijk met een paar kleine aanpassingen.


Maar er zijn ook (gratis) Presets (vastgestelde bewerkingen) die je kan downloaden. Zo heb je met een klik je foto bewerkt in de stijl die je wilt. Een filter dus eigenlijk.


Ook van deze app heb je een betaalde en gratis versie. Het voordeel van de betaalde versie is dat je plaatselijk aanpassingen kunt doen. Persoonlijk vind ik dat wanneer je de foto's enkel voor Instagram gebruikt je prima uit de voeten kunt met de gratis versie. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.


Unfold

Unfold is een app die speciaal bedoeld is om toffe, speelse en interactieve stories mee te maken. Je hebt er best veel keuze uit diverse sjablonen. Ook hiervan heb je een betaalde en gratis versie. Binnen de betaalde versie heb je meer keuze in sjablonen. Het leuke van deze app vind ik dat je een eigen stijl kunt neerzetten kwa stories waaraan jouw volgers je gemakkelijk kunnen herkennen. Moet je deze stijl wel eerst ontdekken natuurlijk en consequent doorvoeren :)


Dit laatste is voor mij soms best een uitdaging. Iets met zo veranderlijk als het weer haha.

Deze app is echt je vriend!!

Preview

Deze app is echt je vriend!! Ja deze helpt je namelijk vooruit te plannen! Je linkt hem aan je Instagram account waardoor je reeds geplaatste posts erin komen te staan. Vervolgens voeg je je nieuwe foto's toe. Zo zie je hoe ze passen binnen je feed. In de app kun je ook je captions schrijven en er zit een handige hashtag tool in verwerkt. Ook hier is een betaalde en gratis versie van. De betaalde geeft ook binnen deze app weer meer opties en functionaliteiten.


Life Lapse

Ken je die leuke filmpjes waarin dingen vanzelf bewegen zoals een kussen dat naar een bank kruipt? Schilderijen die een voor een op een muur verschijnen? Ik vind deze te gek! En je maakt ze dus met deze app!


Ja ja en ik hoor je al denken, betaalde en gratis versie zeker? Ja dat klopt ;) maar ook hier weer prima om met de gratis versie te gaan stoeien en te kijken of het wat voor je is.


Nou ik hoop dat je wat hebt aan mijn lijstje met favorieten en de uitleg erover. Ik ben erg benieuwd! Laat het me vooral weten. Succes en vooral veel plezier!!

Femke 2021 - voor digitaal gebruik-60.jpg

Hi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog!

Ik hoop dat ik je kan inspireren, adviseren en vermaken. Wil je niets missen van mijn blogs. Meld je hieronder dan aan. Ik beloof je niet te gaan spammen ;)

Let the posts
come to you.

Bedankt voor je aanmelding.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest