• Fem

Kleurrijke slaapkamer make-over!

Een kleurrijke slaapkamer met creativiteit, inventiviteit en zoldervondsten!Jeetje wat een bizarre tijd is het waarin we nu leven. Des te fijner om een project te hebben om mijn gedachten even te kunnen verzetten. De afgelopen 3 weken heb ik (tussen de bedrijven en het thuis schooltje spelen door) onze benedenkamer welke eerste dienst deed als kantoor omgetoverd tot een heerlijk warme slaapkamer. Ondanks dat het uiteindelijke resultaat enigszins ;) afweek van het originele plan, ben ik er superblij mee. Wat is het een fijne plek geworden!


Er was wel wat creativiteit en inventiviteit nodig!

Ik ben ondernemers. Met als gevolg dat ik van de een op de andere dag geen inkomsten meer had. Dit project vroeg hierdoor om wat andere keuzes en creativiteit. De klasmaterialen zoals verf en de plinten had ik gelukkig al eerder in huis gehaald dus kon ik daarmee vooruit.Voor de rest heb ik gebruik gemaakt van spullen die ik al op andere kamers in gebruik had. Ik heb een bed gescoord op marktplaats. Maakte een diy met behang van ZotZeezout Ik ben op zolder gaan snuffelen en vond daar nog wat hele leuke jaren 60 klassiekers. En ik heb het geluk dat ik een aantal leuke samenwerkingen mocht doen met kitschkitschen en wooncirkel zodat ik ook wat leuke nieuwe eyecatchers kon toevoegen.


De slaapkamer werd zo een bonte verzameling van allerlei items met een leuk verhaal, karakter en creativiteit.
De slaapkamer is een kamer op de begane grond van ons huis en grenst achter aan onze keukengang, de tuin en de beneden badkamer. Wat zal dit een heerlijk plek gaan zijn. Ik zie het al helemaal voor me. Zo vanuit de douche lekker in een schoon fris bedje ploffen. Een boekje lezen met de tuindeur open. Of in de ochtend vanuit de slaapkamer mijn bakje koffie voor de deur in het zonnetje drinken. Ik ben een bofkont dus!!


Maar goed genoeg verteld. Tijd voor de foto's en wat leuke tips! :)De muren.


De muren bleven wit met uitzondering van een statement wall in de kleur zacht roze.


Omdat ik wist dat ik ook wat warme hout tinten in de kamer wilde verwerken koos ik voor deze kleur. Ik vind dit namelijk een mooie combinatie. Ze complementeren elkaar als het ware.


Ik heb nog een tape art wall design geprobeerd. Maar dat was niet naar tevredenheid. Ik had gelukkig nog wat verf over waardoor de muur weer een lekker frisse uitstraling kreeg.Over de vloer moest ik wat langer nadenken. Verf of vinyl, Verf of vinyl...

Het heeft even geduurd voor ik hieruit was. Uiteindelijk hebben de kosten de doorslag gegeven. En ik moet zeggen dat ik echt heel blij ben met mijn keuze om voor beton verf te gaan. En kwa inspanning viel het ook reuze mee.


Ik was een beetje bang dat het niet mooi zou dekken, strepen zou geven of niet stootvast zou zijn. Maar niets is minder waar.


Nadat ik wat scheuren heb bij gesmeerd en wat gaatje gedicht met Alabastine heb ik de vloer eerst in de grondverf gezet. Daarna heb ik 2 lagen beton verf in de kleur grijs aangebracht. Op handen en knieën met een kleine roller. Dat dan weer wel.


Maar ik denk dat dit wel het mooiste resultaat geeft. Ik koos voor grondverf en beton verf van Karwei.


Ik geloof dat ik hier in totaal €80,- aan heb uitgegeven incl. vulmiddel en rollers.


De plinten moeten er nog tegenaan. Maar ik kon daar natuurlijk niet op wachten heb dus toch maar ingericht. Het bed is zoals gezegd van Marktplaats. We wilden eigenlijk een boxspring. Dit ligt fijn en mijn heeft hierin wat leuke connectie. Maar met katten in huis leek een metalen bed ons een beter idee. En eerlijk hou ik ook wel van de romantische en boho uitstraling ervan. Dit bed incl. lattenbodems kosten €50,-


De gele sprei en deken met flesjes kocht ik laatst van Terraandtint toen zij wat van haar spullen verkocht ten gunste van de ramp in Australië. Ik had nog wat leuke kussentjes rondslingeren en daarnaast kreeg ik twee hele leuke items van Kitsch & Kitchen. Het kussen met oog en een te gekke kandelaar in de vorm van een vis. Ik ben echt dol op de leuke en originele items van dit merk. Zo erg dat ik er binnenkort een hele blog aan ga weiden ;) dus wordt vervolgd....Omdat ik de muren niet kon behangen maar echt dol ben op leuke en originele behang dessins, maakte ik een frame met daarin het superleuke vissenbehang van Zotzeezout. De diy stappen hiervan vind je in mijn stories op intagram.


Op zolder scoorde ik nog een mooie nissen wandrekje, een harmonicalamp (deze heeft nog wat liefde nodig) en wat aankleding. De rest heb ik hier en daar eerder vandaan gehaald. Voornamelijk in kringlopen, marktplaats of bij vriendinnen ;)


Kortom een kamer met bezieling, creativiteit en inventiviteit! Wij gaan genieten!
30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven