• Fem

Insta tips van prof @jellinadetmar

Deze week weer een hele nieuwe #tipsvaneeninstaprof. Superleuk want de prof van deze week heeft als geen ander laten zien hoe je je account kunt laten groeien en je bereik vergroot.


De prof van deze week is namelijk de leuke Jellina Detmar. Mocht je haar nog niet kennen, Jellina heeft het grootste Nederlands insta account op interieur gebied. Supertof dus dat ze haar ervaringen en tips met ons wil delen!


1. Wanneer begon jij met Instagram en wat was hiervoor de reden?
Ik ben eind 2016 begonnen met Instagram. Ik had al een account maar daar poste ik fotos op van mijn kinderen. Toen ik over gegaan ben op mijn interieur foto's te plaatsten en veel volgers kreeg, heb ik de foto's van mijn kinderen er af gehaald. Iemand zei tegen mij: waarom ga je niet al jullie ideeen, en DIY's op Instagram zetten. Jullie veranderen vaak je huis, hebben een leuke stijl en dit spreekt vast veel mensen aan, vandaar dat ik de eerste foto's begon te delen; zo van, ooh ja wie weet!!
2. Wanneer ging je feed echt sky-high? Ging dit heel geleidelijk aan of kun je je het omslagpunt nog goed herinneren?
Ik kwam al snel ' met ons oude huis' het huis waar we niet meer wonen in de Ariadne at Home. Toen begon ons huis op te vallen, en kreeg ik meer volgers. Toen we in dit huis 'onze boerderij' kwamen te wonen en de verbouwingen lieten zien op mijn IG account kreeg ik heeeeel veel volgers :)

3. Wat zijn enkele van de leukste / bijzondere ervaringen en ontmoetingen die je via Instagram hebt mogen beleven?

Zoveel, dat ik die maar in mijn blogs benoem. De jaaroverzichten, want jeeeee ik heb wel al heel veel leuke dingen mogen mee maken! Van TV opnames, naar buitenlandse reisjes, heel veel leuke samenwerkingen, veel leuke winacties enz enz. Het belangrijkste is, dat je vriendschappen uit IG haalt, en met elkaar de passie deelt voor interieur. 4. Kan jij echt leven van Instagram? En zo ja, hoe ziet een werkweek of dag er ongeveer voor jou uit? Of eigenlijk waar bestaat je werk dan uit?

Het zou kunnen, maar mijn werk als Fysiotherapeute vind ik onwijs leuk nog! Misschien dat ik eens ga switchen. Voor nu heb ik twee banen. Ig bestaat vooral uit het maken van content, post, story's, het delen van mijn blogs. En via Pinterest en FB ben ik ook actief. Het maken van productfoto's, het stylen van interieur items, enz. 5. Ik heb zelf de indruk dat er nog een redelijk taboe ligt wanneer het gaat om "startende" instagrammers die openlijk zeggen graag met Instagram een inkomen te genereren. Alsof dit niet mag of je dan niet "echt" bent.

Het is een baan toch? Het is wel echt mijn passie, en daar mag je ' als het zo intensief ' is toch ook je geld mee verdienen? Of moet het allemaal vrije tijd zijn? Nee zeker niet! Je doet er veel voor, en dan mag je er ook wat voor terug krijgen! Ik denk zelf dat hier niets mis mee is en dat dit een prima doelstelling is mits je dichtbij jezelf blijft en het ook echt leuk vindt wat je doet. Hoe kijk jij hier tegenaan? Herken je dit? Of juist niet?

Zeker waar! Je doet het omdat je het leuk vind. Je deelt foto's van je eigen stijl , en wat het beste bij je past!

Maar soms is er wel eens een aanvraag vanuit een andere hoek! Zelf mag je weten of je die wel of niet aanneemt! Soms mogen er ook uitdagingen zijn toch??? Of dat je even uit je comfort zone gaat ;) 6. Ik las laatst dat jij samen met @andrea_groot een cursus gaat geven voor startende instagrammers mbt bovenstaande. Kun je hier al iets meer over vertellen? En heb je misschien al een tip voor de fanatieke instagrammers?

Ja,,,,, allemaal komen !!! Andrea en ik hebben alles afgelopen woensdag met elkaar doorgesproken! Maar we willen graag, de tijd die wij in ons account hebben gestoken, en de kennis die we erover weten met anderen delen. Ben je enthousiast en wil je graag je werk ervan maken, wil je meer tips en trics, wij willen deze graag gaan delen! Ben je een IG account begonnen?Als bedrijf of heb je een persoonlijk account?Wil je iets weten over fotografie, over het opbouwen van je account, wil je graag samen werken met bedrijven of als bedrijf met influencers, wil je zonder dat het je uren van tijd kost een begin maken of wil je juist je verder ontwikkelen, wij gaan dit jaar zeker workshops geven die hierop gebaseerd zijn :) 7. Wat is wat jou betreft een no go met betrekking tot Instagram?

Jaloezie, het niet gunnen! Samen kom je een heel eind. Leer van elkaar, durf te vragen en doe het samen.

Hier kom je het verst mee. Niks is te gek, en zoek uitdagingen! 8. Hoe verdeel jij jouw tijd tussen werk, gezin, hobby en Instagram. Ik vind het namelijk erg intensief en het lukt mij niet om echt elke dag wat te posten. Dit hoor ik ook vaak om mij heen. Of mensen die juiste even een instapbreak inlasten omdat het ze te veel energie kost.

Hier heb ik mijn weg in gevonden. Mijn man en ik doen 'bijna ' alles samen! Mijn gezin is het belangrijkste! Mijn werk als fysiotherapeute ook! Ig en social media, en mijn blog www.jellinadetmar.nl komt in de avond uren en in het weekend! Ik denk wel eens dat ik meer uren in een dag heb dan die 24 uur. En mijn energie haal ik uit voeding en alle dingen die op mijn pad komen! Door alle toffe dingen lukt het om alles samen te combineren! Doe jij dit consequent en hoe dan? ;) Of is het prima om dit om de dag te doen? Benieuwd naar je input.

Nee ik post elke dag, ook op Pinterest en ben actief met mijn blog! Het kost heel veel tijd en energie. Ik weet niet of ik dat kort uit kan leggen, maar zeker ga ik hier aandacht aan besteden in onze workshops. Soms moet je dingen uit handen nemen, of juist door ervaring kan je sneller handelen ;) Door bv met je foto's presets aan te maken kan je sneller fotos bewerken, door in je notities # hastags te Maken per ruimte in je huis kun je sneller je posts op IG maken, enz enz. 9. Daarnaast ben ik en (en anderen vast met mij) erg benieuwd of je nog leuke (werk/insta) gerelateerde plannen hebt voor 2020!

Onwijs!! Als eerste mag ik naar Spanje. Hier mag ik een appartement in gaan richten voor Bellahouse Spain. Ook de workshops worden opgezet, en gaan we ons huis waarschijnlijk zo goed als 'af' krijgen met de boven verdieping en de badkamers! En de ideeen die allemaal in mijn hoofd zitten ga ik maar eens op papier schrijven, dan moet ik er ook echt aan gaan beginnen :) #ietsmetteveelideeenteweinigtijd ;)

10. Tot slot leek het mij leuk de vraag te stellen wie ik als volgende zou moeten interviewen. In plaats van zelf de accounts uit te kiezen;)

@wendy_studiozinnig, zou ik super leuk vinden!!!!


Nogmaals ontzettend bedankt Jellina. En we horen graag snel meer over jullie leuke plannen!

Liefs Fem

49 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven