• Fem

Een Gallerywall met karakter!


Ik kan me op Instagram en Pinterest altijd heerlijk vergapen aan de ene na de andere gallerywall. Ik ben er echt dol op, maar tot nu had ik er nooit echt een geschikte plek voor. Ik moest het dus maar doen met gluren naar de walls van anderen. Zoals die van @andrea_groot en @by_danny op Instagram prachtig!


Sinds kort doe ik ook mee! Ik heb onze slaapkamer een make-over gegeven! Bij het maken van de plannen heb ik dus gelijk rekening gehouden met het feit dat er een gallerywall in moest komen!! Ook al zou het maar een kleintje zijn. Beter dan niets.


Ik had het geluk dat ik in net voor de vakantie een toffe schrijf opdracht heb mogen doen voor Wallart.nl Er lag dus al een lijntje. Ze waren erg enthousiast over mijn idee en hebben er gelijk een leuke actie aan gekoppeld! (hierover binnenkort meer) Een win-win!!


Ik mocht dus posters bij hen uit gaan zoeken. Nou ik kan je vertellen dat dat makkelijker was gezegd dan gedaan.

Ze hebben zoveel keuze!


Voor het maken van een keuze ben ik uitgegaan van een kleurenpalet dat ik in de kamer terug wilde laten komen. Dit zijn warme natuurlijke tinten. Daarnaast vindt ik humor erg belangrijk. ik heb er dan ook 2 zwart/wit tekst posters aan toegevoegd. Deze combineren ook lekker! Ik kreeg alles netjes thuisbezorgd en ook het inlijsten was zo gepiept.


Voor 1 poster had ik helaas een te grote lijst besteld. Dit heb ik creatief opgelost door de post op het standaard inleg vel te plakken met crêpe tape. Deze heb ik vervolgens in de terugkerende kleur van de andere posters gekleurd. Zo werd het nog meer een geheel.


Om het geheel wat speelser en nog interessanter te maken heb ik aan de posters van Wallart.nl ook een aantal kringloopschatten toegevoegd. Dit geeft het geheel naar mijn idee wat meer karakter. En het gaat wat meer leven doordat de oudere exemplaren zo hun eigen verhaal vertellen. Ik kan daar heerlijk over fantaseren waar iets vandaan komt en door wie het is gemaakt. En ook waarom.


Voordat ik de lijsten definitief op ging hangen heb ik eerst een rankschikking gemaakt op het bed (op de grond kan natuurlijk ook). Ik koos ervoor om ook op de haakse muur te werken zodat het geheel wat meer body zou krijgen.


Na het uitleggen en het vinden van een gewenste verhouding begin je met 1 lijst. Vanuit deze lijst ga je er verder alles omheen hangen. Af en toe beetje bijstellen is geen probleem soms zie je het ook pas wanneer het er hangt.


Alle tips kort op een rijtje:

* Kies posters in een bepaald thema, stijl of kleurenpalet om een geheel te krijgen.

* Een beetje humor doet wonderen, elke dag opnieuw.

* Combineer oud met nieuw om een interessant geheel te krijgen.

* Leg je lijsten vooraf uit op je bed of grond zodat je een indruk krijgt en nog kunt bijstellen.

* Hang je eerste lijst op en werk van daaruit verder.

* Ga gerust ook het hoekje om met je lijstjes, dit geeft wat meer body en een speels effect.

* Wil je geen gaatjes maken, ga dan voor Tesa powerstrips. Hier heb ik zelf nog geen ervaring in maar las bij iemand anders dat dit echt goed werkt!

* Gewoon lekker wat mee spelen en later kan je het nog verder uitbreiden als je wilt.


Het resultaat is naar mijn idee erg geslaagd! Ik ben er in elk geval erg blij mee! Het is maar een kleine wall, maar je weet maar nooit waar ik tegenaan loop en hoe de muur over een tijdje toch is uitgegroeid tot een groter geheel!

21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven