• Fem

DIY kleurrijke muurdecoratie

Wat heb ik genoten van dit project! Het doel om meer kleur in op de kamer van Jones (mijn jongste zoon ) te brengen en daarmee ook in ons huis is wat mij betreft zeer geslaagd!


Het werd een abstract kleuren en lijnenspel in kleuren die terugkomen in verschillende accessoires. Warme kleuren met een vintage en eclectische uitstraling. Dat is waar ik zo van hou! En gelukkig is Jones er ook meer dan content mee.


Komende week komen er nog een aantal woonaccessoires en klein meubilair binnen. Deze zullen het kamertje helemaal afmaken. Maar dat resultaat komt later ;) Nu eerst voor de liefhebbers en nieuwsgierigen een beschrijving van hoe ik te werk ben gegaan.


Stap 1:


Verwijder alle planken en andere zaken van de muur. Vul gaatjes die overbodig zijn met een stopmiddel. (je hebt van Alabastine een vulmiddel wat supersnel uithard).


Stap 2:


Plak het patroon zoals je dit graag wilt. Omdat ik geen geduld heb heb ik de tape uit de vrije hand geplakt naar eigen inzicht. Ik heb gelukkig een vrij vaste hand. Mocht je heel secuur willen werken of zeker zijn dat de afstanden van de lijnen evenwijdig zijn en overal hetzelfde kun je ervoor te kiezen om alles uit te meten alvorens te plakken. Voor mij teveel werk ;)
Stap 3:


Heb je alles geplakt. Bepaald dan welk vak welke kleur krijgt. Door hier vooraf goed over na te denken voorkom je dat je tijdens het schilderen niet vastloopt. Daarna ga je alles in schilderen. Schilder van de tape af. Zo voorkom je dat er onnodig

verf onder de tape loopt. Let er overigens

ook op dat je de randen van de tape goed

aandrukt alvorens te gaan schilderen.


Tip!! Is jouw kindje helemaal dol op kleuren als zacht roze all the way en wil jij toch echt hele andere kleuren terugzien. Overtuig je zoontje of dochtertje door te praten in dieren,- en/of fantasie kleuren. Zoals draken groen, Dikkie dik oranje. Net wat hij of zij leuk vindt.

Stap 4:


Wanneer je alles hebt geschilderd is het tijd om de tape los te trekken. Doe dit wanneer de verf nog nat is. Zo voorkom je dat je de verf er weer mee af trekt. Dit is echt het allerleukste van het hele project. Het moment suprême!!


Stap 5:


Laat de strepen nu drogen. Mocht je nog wat bij moeten werken doe dat dan met een kleinere kwast. Wanneer het droog is kunnen de planken worden terug gehangen en mag je de kamer leuk gaan stylen.Tip! Bij de doe het zelf vind je testers van Flexa. Handig als je maar een paar strepen hoeft. Anders kun je kiezen voor tester verpakkingen van bijvoorbeeld Histor. Ik weet dat ze deze bij Karwei verkopen. Dat scheelt je een heleboel geld! Zo was ik voor deze muur slecht 19,50 kwijt en heb ik bijna alle verf over. Ook de kwasten die je gebruikt kan je na afloop goed uitspoelen. En ze later hergebruiken.

Hopelijk kan je wij uit mijn aanwijzingen en heb je er wat aan ;) Heel veel DIY plezier!

Wil je me laten weten wat je ervan vond? Zou leuk zijn.


Liefs Fem

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven