• Fem

Binnenkijken bij en tips van Kim van @colorful_kimmes

Ik heb nu al een aantal keer verschillende influencers mogen interviewen. Stuk voor stuk lieverds die openlijk hun ervaringen op het gebied van Instagram met mij en voor jullie wilden delen. Een influencer welke ook nog op mijn lijst stond was Kim van @colorful_kimmes. Ik was dan ook erg blij toen ze direct ja zei tegen deelname aan mijn rubriek #tipsvaneeninstaprof


Je leest hier het interview dat ik met haar had. Wat een leukerd! Al even vrolijk, fris en kleurrijk als haar interieur!


Wanneer ben je begonnen met instagram en wat was hiervoor je motivatie?


Afgelopen September 2 jaar geleden ben ik begonnen omdat wat vrienden en klanten in mijn schoonheidssalon zeiden dat ik echt op Instagram moest met mijn interieur !! :), Ik kende het toen niet eigenlijk niet maar het leek me wel leuk!

Nu ben ik zo blij dat ze mij er op gewezen hebben.

Ik geniet volop van dit avontuur.


Had je altijd al zo’n herkenbare eigen stijl?


Ja, als kind al. Ik hield altijd van kleurtjes en printjes. 

Alles met elkaar combineren! Ook met kleding!

Ik kon ook savonds (wanneer ik eigenlijk moest slapen) ineens mijn kamer omgooien!

Ik had altijd wel weet ideeen en mijn ouders vonden dat ook prima. Dus dat was fijn!Wat vindt jij de grootste uitdaging mbt insta


Praten in story’s :) vooral in het Engels.

Zelf voor de camera is niet mijn ding! 

Maar ik probeer het soms wel.


Hoe hou jij jezelf gemotiveerd om telkens nieuwe content te blijven plaatsen


Ik heb nog geen moment in die twee jaar Instagram als een verplichting gezien of een “moetje”

Het gaat eigenlijk vanzelf, ik verander toch regelmatig wat (dat doe ik heel mijn leven al;) zelfs mijn kinderkamer veranderde ik dus vroeger al. 

Als ik weet dat ik even minder tijd heb de week erop, schiet ik even wat extra foto’s de week er voor of pak ik een leuke terug-blik foto, ook leuk! 


Je interieur is heerlijk kleurrijk en vooral ook creatief? Benieuwd naar je geheim hoe het je lukt om met een gezin ook voldoende tijd te hebben om creatieve dingen te maken/doen?


Dankje;) vanaf dat onze kids geboren zijn heb ik ze al in de maxi cosi erbij gezet terwijl ik schilderde of knutselde. 

Ik vond het ook heerlijke afleiding omdat het moederschap soms best intens kan zijn, een uitlaatklep.


Nu zitten de meisjes op school en kan ik het op vrije dagen in de ochtend doen, of ik kan zomaar besluiten savonds heel laat dat ik iets wil gaan creëren, dat doe ik dan ook! 

Het is ook eigenlijk mijn sport ;) en mijn enige hobby haha , lekker druk in huis bezig zijn naast het werken in mijn salon, moederschap en dagelijkse leventje.


Vind je het lastig om aan je eigen stijl vast te houden of laat je je ook weleens afleiden door inspiratie die je op insta opdoet?


Ik zie ook weleens iets dat ik denk “Hey leuk idee” en dan laat ik me zeker inspireren ja, leuk! 

Leuke nieuwe kleuren zie ik overal en dan bedenk ik ineens dat ik een bepaalde kleur in huis wil.

Ik kan door alles geïnspireerd worden, van een mooie kleur trui van iemand of een gerecht, tekening vd kids, alles! :)


Heb jij tips voor (startende) IG-ers hoe ze dichtbij zichzelf kunnen blijven en toch aan een mooie feed kunnen werken waar ze leuke samenwerkingen uit kunnen halen?


Gewoon lekker relaxed blijven, plaats wat je zelf gezellig vind, niet teveel voor de likes. Ik plaats ook wel eens dingen waarvan ik weet dat volgers ze minder interessant vinden maar ik vind het belangrijk dat je zelf ook blij word van je pagina! Ik zie het ook als een soort foto boek voor jezelf waar je in terug kan scrollen hoe alles er toen uit zag.

Dan straalt je pagina blijdschap en ook een soort van zelfverzekerdheid uit.  Je staat voor wat je doet!

Dan ben je leuk om te volgen!!! :) 

Maak vrienden, geniet van andere accounts, blijf jezelf en dan komt de rest ook vanzelf. 

Ik weet dat niet iedereen mijn stijl waardeert en dat hoeft ook zeker niet. Wees trots op je eigen stijl, en laat dat niet af hangen van likes etc. 


Wat zijn de meest bijzondere ervaringen die jij middels Instagram hebt mogen beleven? Het begint met alle lieve comments en DM’s die je krijgt op je creaties,  en natuurlijk de leuke samenwerkingen. Dat blijft een bijzonder iets. Ik wist toen ik begon niet eens es dat dat bestond haha, collabs. Mijn man en ik zeggen vaak tegen elkaar “hoeveel leuks mijn Instagram ons gebracht heeft”  Vooral de afgelopen tijd dat ik ziek ben geweest en ik van alle kanten berichtjes en kaartjes toegestuurd kreeg van volgers/Insta vrienden, dat vond ik ook heel ontroerend en heeft mij/ons echt zoveel gegeven!  Wat vindt je een absolute no go mbt Instagram? Iedereen moet doen wat hij of zij fijn vind. Maar wat ik zelf nooit zou doen is; Sommige mensen maken meerdere accounts aan en gaan dan reageren onder foto’s vanuit meerdere eigen accounts, dan komt het niet zo oprecht over in mijn ogen. Maar alsof je het krampachtig doet omdat je dan eerder “ontdekt” word, en volgers krijgt, maar niet omdat je zelf echt geniet van het Instagrammen. Te streberig bezig zijn lijkt in mijn ogen niet de beste manier.  Maar nogmaals, ieder moet lekker zijn eigen ding doen, ieder heeft natuurlijk zijn eigen ervaring!  Heb je nog leuke plannen mbt insta voor 2020? Uhhm ik heb altijd plannen voor veranderingen in ons huis;)  Dus ik ga lekker zo door, het is een mooi avontuur en een heerlijke hobby. Wie weet wat de toekomst brengt;)! 


Kim nogmaals ontzettend bedankt voor je bijdrage! Ik ben erg benieuwd ook naar reacties van de lezers. Wil je kim en mij laten weten wat je ervan vond. Daarnaast ben ik ook heel benieuwd wat je van de rubriek vindt en of je er graag nog meer van wilt zien en lezen.


Hopelijk hebben we je weer wat kunnen inspireren :)


Liefs Fem

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven