5 tips voor het vinden van de beste schatten op Marktplaats

Ik denk dat dit een van de meest gestelde vragen is die ik krijg. Hoe vind jij altijd die toffe dingen op Marktplaats?! Meestal gevolgd met; jij bent daar zo goed in en ik vind nooit wat leuks, ik kan dat echt niet! Kijk dat is natuurlijk niet waar. Jij kunt zeker ook die toffe schatten ontdekken. Het behoeft enkel wat ervaring, tijd en uitproberen. Oh en deze 5 tips zijn zeker ook erg handig! ;)


( I found this bed for €50,- on Marktplaats)
( I found this bed for €50,- on Marktplaats)

Tip 1: Weet wat je zoekt.

Als je precies weet wat je zoekt dan weet je waarschijnlijk ook hoe je dit kan omschrijven. En hoe je het product nog meer zou kunnen noemen anders dan de voor de hand liggende benaming.


Kijk want jij weet misschien wat je zoekt. Maar de verkoop weet niet altijd wat hij of zij verkoopt. Grote kans dat deze het dan met de minder voor de hand liggende omschrijving op marktplaats zet. Kijk en dat is waar de gelukjes liggen.


Voorbeeld: een Roze Thabur plafondlampje in Art Deco stijl.

Zoek eens op plafondlampje / plafondlamp roze of Art Deco lamp roze.

Je kunt hier eindeloos mee variëren. Zo kan zo'n lampje in plaats van €75,- ineens maar €15,- kosten.


Tip 2: Toevallige vondsten.

Een aantal van mijn beste vondsten zijn vondsten die ik per toeval tegen ben gekomen. Dit is hoe het werkt. Ik zoek regelmatig op bepaalde items en omschrijvingen. Deze sla ik op in Marktplaats (links bovenaan) Op deze manier geeft Marktplaats mij een seintje wanneer er weer een dergelijk item online is gekomen. Ook laat marktplaats deze automatisch op mijn begin pagina zien wanneer ik de app open.


(Found the MacDonalds chair, the desk and the globe online, all other things are thrifted or found at fleamarkets)
(Found the MacDonalds chair, the desk and the globe online, all other things are thrifted or found at fleamarkets)

Tip 3: Laat je dagelijks zien.

Wil je echt zorgen dat jij als eerste op de hoogte bent van een unieke vondst. Zorg dan dat je dagelijks een kijkje neemt op de app. Op deze manier zorg je dat je de eerste bent om te reageren en dat een ander het beoogde item niet voor je neus wegkaapt.


Tip 4: Reageer snel en vriendelijk.

Reageer snel maar vooral vriendelijk. Maak een praatje met de verkoper. Op deze manier spring je eruit wanneer er meerdere personen hun interesse tonen. Wees ook altijd reëel in je bod. Je wilt een verkoper tenslotte niet beledigen met een prijs die duidelijk ver ver onder de waarde van het item ligt.


Tip 5: Laat marktplaats voor je werken.

Dit is denk ik mijn beste tip, die ik eigenlijk nog nooit met iemand heb gedeeld. Best een logische wel hoor. En dit is het opslaan van een favoriete verkoper. Wanneer je iemand hebt ontdekt die hele toffe spullen verkoopt, dan is de kans groot dat hij of zij deze vaker zal hebben. Door het opslaan van deze verkoper als een van je favorieten krijg je wederom een bericht van marktplaats wanneer deze nieuwe advertenties heeft geplaatst.


Kortom laat Marktplaats voor je werken. Er is zoveel mogelijk. Oh ja nog een bonus tip dan! Sla advertenties op in je favorieten. Wanneer deze is verkocht krijg je een melding. Klik deze aan en eronder vind je alle soortgelijke advertenties. Grote kans dat hier iets nog toffers tussen zit!


Ik hoop dat je wat aan deze tips zult hebben. Heb je nog vragen, laat het gerust weten.

Femke 2021 - voor digitaal gebruik-60.jpg

Hi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog!

Ik hoop dat ik je kan inspireren, adviseren en vermaken. Wil je niets missen van mijn blogs. Meld je hieronder dan aan. Ik beloof je niet te gaan spammen ;)

Let the posts
come to you.

Bedankt voor je aanmelding.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest