• Fem

100% tweedehands

Bijgewerkt: 4 okt 2019

Nou ja 100% is misschien wat overdreven. Maar ik denk dat zeker 90% van wat er in ons huis staat toch echt tweedehands is. Van de kringloop, marktplaats, rommelmarkt of gekregen. In het begin kochten we voornamelijk vanuit praktische overweging tweedehands spullen. Met jonge kinderen vonden we het zonde om nieuwe "dure" spullen neer te zetten omdat er in ons geval met 2 jongens niet altijd voorzichtig mee om wordt gegaan. En daarnaast vinden we dat in een huis ook geleefd moet worden.


Natuurlijk koop ik ook nog weleens wat nieuws omdat ik dit leuk vind en vooral ook tof vind om verschillende stijlen, kleuren en oud en nieuw met elkaar te combineren.


Maar naar gelang ik steeds vaker mijn spullen tweedehands kocht ben ik het steeds meer gaan waarderen. Door oude spullen met een verhaal toe te voegen aan ons interieur leek het een soort bezieling te krijgen. Het werd een stuk persoonlijker, meer eigen en bijzonder doordat de object niet overal zomaar te verkrijgen zijn maar vaak verzameld op verschillende plekken en in ons huis samen gebracht.


De laatste tijd houdt ik me ook steeds wat meer bezig met het milieu en duurzaamheid. Ik ben helemaal nog geen goed voorbeeld wat dit betreft, maar probeer mijn leven te beteren. Met kleine stapjes. Ik ben ervan overtuigd dat alle beetjes helpen en je ergens moet beginnen. Ik koop nu dan ook heel bewust steeds meer tweedehands. Waar ik het eerst nog hield bij de bank af en toe een tafeltje en wat kleine accessoires, waag ik me nu ook aan kleding, broches etc,


Een zwak voor broches


Van deze laatste heb ik inmiddels een hele verzameling. Broches, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ze maken een outfit wat mij betreft net even af. En daar ik het niet echt fijn vind armbanden, oorbellen en kettingen te dragen is de broche voor mij het ideale accessoire. Daarnaast kan ik me helemaal te buiten gaan aan kleine woonaccessoires zoals vaasjes, mooie doosjes en kandelaars.

Wanneer ik nu een make-over of styling klus doe maak ik uitsluitend gebruik van tweedehands items. Voeg ik wat kleur toe, hergebruik ik spullen die reeds aanwezig zijn en wil ik er nog weleens een diy-projectje ingooien ;)


Alle voordelen op een rij


Eigenlijk heeft kringloopshoppen dus alleen maar voordelen! Ik zet ze nog even voor je op een rij.


- Het is voordeliger voor de portemonnee

- Je huis wordt persoonlijker en krijgt een bezieling

- Het is duurzaam

- Meubels (en andere items) van vroeger zijn vaak nog op de ouderwetse en betrouwbare manier vervaardigd waardoor ze een stuk steviger zijn.


Heb jij ook een kringloopfavoriet waar je telkens weer opnieuw voor valt? En waarom gajij kringloopshoppen? Om financiële redenen, vanwege duurzaamheid, kwaliteit of anders? Ben hier heel benieuwd naar.

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven